Café de Liefde

Wat is Café de Liefde?

Café de Liefde opent onregelmatig haar deuren om bezoekers wegwijs te maken in de liefde. Thema’s waren: autonomie versus verbondenheid, verliefdheid, vrouwelijk verlangen versus mannelijk verlangen en voorbije liefdes. Diverse sprekers zijn al langs geweest in het Café. Café de Liefde is een van de evenementen die Karin Wissenburg  organiseerde bij het Seinwezen in Haarlem. Voor de culinaire versterking zorgde Sandra  en muzikale ondersteuning kwam van divers zangtalent, onder andere jonge studenten van het Coornhert Lyceum in Haarlem. Zie voor het meest actuele evenement de blogs.

Zo belichtte Jacqueline Duurland onder andere de koorts van het verstand, oftewel verliefdheid – doorspekt met allerlei wetenswaardigheden van filosofen. En seksuologe Sofia Prekatsounaki bracht bezoekers op de hoogte over het verschil in seksualiteitsbeleving van mannen en vrouwen. Gea Boschma geeft trainingen aan mensen die denken te kampen met angst voor liefde. Zij gebruikt daarvoor de boeken van Jan Geurtz (Verslaafd aan liefde, Bevrijd door Liefde) en Hannah Cuppen (Liefdesbang). Het boek Liefdesbang gaat over de dynamiek tussen partners waarvan de een verlatingsangst heeft en de ander bindingsangst. Daarnaast kwamen Hesther Selbeck en Vicky Kwaaitaal vertellen over hoe zij naar relaties en daten kijken. Wilma Ferwerda besprak de gevoelens die er ontstaan als de relatie voorbij is. In deze editie vertelde oud rectrix van het Vossius gymnasium, Anneke Luger over de mythe van Orpheus.

Naast dit fysieke Café de Liefde wil Karin Wissenburg met deze site kennis over liefde met bezoekers delen; ideeën uitdragen over verliefdheid, autonomie, vrije liefde en monogamie. Bezoekers kunnen haar schrijven op karinwissenburg@gmail.com.

 

A04225-super-close-up-1350x900

 

Laat een reactie achter