Gescheiden? Schrijf jezelf weer in je kracht

Soms heb je dubbel pech. Je bent niet alleen getroffen door een economische crisis. Nee, je staat ook voor een persoonlijk keerpunt. Je staat op het punt om te scheiden van degene in wie je jarenlang emotioneel hebt geïnvesteerd.

Je bent met je dierbare nog naar een relatietherapeute geweest, maar het was al vrij snel duidelijk. Deze breuk bleek niet meer te repareren. Na de eerste pijn te hebben verwerkt, ben je wellicht beter in staat om het loslaatproces te bespoedigen door het van je af te schrijven.

Ik heb tenminste veel veel woorden op papier gezet na mijn scheiding in 2009. Ja, maar jij bent al tekstschrijver van origine, dan is schrijven makkelijk, hoor ik je denken. Misschien heb je gelijk. Misschien ook niet. Want het mooie van de ellende van je afschrijven is nou juist, dat het helemaal niet kwalitatief goed hoeft te zijn. Integendeel zelfs. Het gaat er alleen maar om dat je even lekker mag zeuren op papier.

Probeer het eens! En als je tips of opdrachten van me wilt, dan hoor ik het graag. In mijn boekenkast staan diverse boeken met schrijfopdrachten die je versterken in je nieuwe bestaan als alleengaande (ouder).

1 Reactie

Laat een reactie achter