Je laten betoveren

Inspiratie_Zuid-AzieInspiratie kun je op iedere hoek van de straat vinden. Het is meer een kwestie van openstaan om je te laten betoveren door iets eenvoudigs waar je blij van wordt en waardoor je zin hebt om te schrijven, haken of schilderen. Er bestaan verschillende manieren om inspiratie te ontvangen; de beste is stil zijn, volgens Hazrat Inayat Khan.
Khan was de oprichter van het Universeel Soefisme.
Wat ik een fijne bezigheid vind, is het illustreren van mijn dagboeken. Oftewel leuke en fraaie plaatjes uitknippen en opplakken in het boek waarin ik regelmatig mijn herinneringen vormgeef.
Als ik een tijdje geen mooie beelden uitknip uit de Flow, de JAN of de Vara gids, dan word ik een beetje sjaggerijnig. Dus deze tip is vooral voor mezelf, lieve lezer.
Wil jij het het ook eens proberen? Trek je terug in je eigen domein. Heb je geen eigen kamer, maak dan een fijn hoekje voor jezelf in de woonkamer waar je eigen spullen kwijt kunt. Zet een heerlijke kop thee of koffie voor jezelf. hc). Zorg voor een fijne stapel tijdschriften, een schaar, stickers, poëzieplaatjes, lijm in een bus of een plakstift, veelkleurig plakband, pennen, kleurpotloden. Scheur of knip gave beelden uit een tijdschrift en plak ze in je dagboek. Wees niet bang. Het mag totaal mislukken. Niemand ziet het. Scheur, teken alsof het een lieve lust is.
Het lijkt wellicht of je nu een tekst in de Libelle leest? Maar het werkt echt.