Doris

Moeiteloos houdt ze de aandacht van een grote groep mensen gevangen tijdens een toespraak. Als ze een feest geeft, tovert ze met gemak een supergrote zalm uit de oven. Deze reuzenvis is overal even warm en heerlijk mals. Ook voor bijzondere gerechten als pasta gevuld met spinazie en cashewnoten draait Doris haar hand niet om.

Mensen vallen stil als ze het eten proeven of slaken kreten van verrukking. Ze weet haar zelfvoldane blik net niet te verbergen voor diegenen die haar heel lang en goed kennen. Tussendoor nippen we van de droge witte wijn die precies bij deze fantastische zalm lijkt te passen. Haar glazen glimmen en haar gezicht krijgt een triomfantelijke blik als we een toast op haar kwaliteiten als kok uitbrengen.

Ze is bijna zestig maar haar rimpels heeft ze zorgvuldig weg laten spuiten. Het heeft een flinke duit gekost, maar het effect is bewonderenswaardig. Vlak voor haar zestigste verjaardag sleepte ze een appetijtelijke minnaar van veertig haar bed in. Andre heeft prachtige donkere krullen en woont nu al bijna bij haar, het is haar gegund.

Ze neemt het woord als iedereen de hoofdmaaltijd heeft genoten. Ze is dankbaar dat we er allemaal zijn en in het bijzonder dat Andre in haar leven is gekomen. Hij glimlacht naar haar, maar zit er verder wat stilletjes bij. Ik zit bijna pal tegenover hem en kijk naar zijn bruine ogen. Naast mij zit Susan. Haar wangen zijn wat rood, maar misschien komt daar door de wijn.

Dan voel ik het been van Andre heel licht langs mijn been schuiven. Hij kijkt geamuseerd naar Susan. Ik kijk naar Doris en zij vertelt enthousiast over haar vakantie in Oost-Europa. Alles gaat goed in het leven van Doris. Ze heeft geen financiële problemen. Mensen lijken haar te aanbidden. Ondanks haar leeftijd weet ze moeiteloos een lekker jong ding te schaken. Ik voel me vreemd en vrolijk tegelijk en lach Andre bemoedigend toe..

Laat een reactie achter