She’s gotta have it

Spike Lee verovert je hart met de serie She’s gotta have it met sprankelende hoofdrolspelers. Zo is er Nola Darling die er maar liefst drie minnaars op na houdt. Ze hebben alle drie iets. De een is getrouwd (zucht) en wil scheiden, de ander is zo maf als een deur en maakt haar aan het lachen en de laatste is een narcistische macho die zichzelf geweldig vindt. Nola stelt haar grenzen. Zo wil ze alleen maar de liefde bedrijven in haar eigen bed, stuurt ze de man in kwestie op tijd weer naar huis, zodat zij zich verder kan wijden aan haar kunst. Ook trekt ze zich niets aan van jaloerse minnaars – zeker niet als ze getrouwd zijn. Echt makkelijk is het natuurlijk niet: de relatie met drie mannen in balans te houden. Gelukkig is er dan altijd nog de sofa. Na een aanranding op straat zweert ze de mannen even helemaal af en probeert het met een vrouw die ze van vroeger kent.

Nola Darling (DeWanda Wise) is (heel) mooi en heeft een vrije geest. Ze gaat op een dag lesgeven aan moeilijk opvoedbare kinderen en inspireert hen met Afro-Amerikaanse helden. Ik ga niet alles verklappen, maar Spike Lee rockt nog steeds. De serie is gebaseerd op de eerste film van Spike Lee – gemaakt in 1986. De serie is te bekijken op Netflix.

Nola is een rolmodel voor vrouwen die alles op willen geven voor die ene minnaar die vooral getrouwd is met zijn werk, of voor hen die de jaloezie van een getrouwde minnaar veel te serieus nemen of voor hen die niet kunnen of willen kiezen.