Wie houdt jou vast in de nacht?

Filosoof Jan Drost houdt meestal een pleidooi voor afhankelijkheid in de liefde. Hij zegt letterlijk: ‘Ik kies de kant van de afhankelijken. Als ik wakker lig in de donkere nacht houd ik me vast aan de gedachte dat er mensen zijn die mij vasthouden en dat er mensen zijn die ik moet vasthouden. Dat is het ware weefsel waarvan ik ben gemaakt, de ware deken waaronder ik rustig kan slapen. Al dat andere geloof ik niet.’ Zijn theorie is dus van een hele andere orde dan die van Jan Geurtz die vooral een pleidooi houdt voor eigenliefde.

https://www.brainwash.nl/liefde-is-een-afhankelijkheidsverklaring/jan-drost

 

Wil je nog meer weten van de ideeën over liefde van Jan Drost. Lees dan het Romantisch misverstand. Of kijk eens of deze collegerekest van The School of Life iets voor je is.