Mijn man gunde me een minnaar

Misschien ken jij mensen in je omgeving die in vrije liefde of een open relatie geloven of er voor open staan? Misschien ook niet. In een oude Marie Claire – augustus 2015 – vond ik een mooi verhaal van een gebonden vrouw die per toeval verliefd werd op een andere man: Mijn man gunde me een minnaar. Annette was niet op zoek naar een tweede man maar ze ontmoette Leo op haar werk.  De man met wie ze al een relatie had vond het aanvankelijk pijnlijk, maar ging uiteindelijk toch overstag. Zo had Annette jarenlang een relatie met haar man en met haar vriend. Ze was er erg verdrietig over dat haar vriend Leo het uitmaakt; hij kon het toch niet verkroppen dat Annette niet bij Bram weg wilde gaan. Annette vindt dat zij door deze ervaring met twee mannen meer zelfvertrouwen heeft gekregen en met een nog opener blik naar de wereld kijkt. Ook heeft het haar huwelijk verdiept. Wat ze wel lastig vond is dat mensen het altijd knap vonden van haar man. Daar had ze na een paar jaar wel genoeg van:  de de rol van schuldige. Annette: “We waren allemaal volwassen en hadden samen voor deze situatie gekozen. Ik was de veroorzaker maar door mij haalden we er allemaal iets uit. Het was ook knap van mij; ik onderhield twee relaties en wist beide mannen tevreden te houden.