Waarom hij? Waarom zij? Helen Fisher

Waarom hij? Waarom zij?

Waarom hij? Waarom zij? Helen FisherBegrijp je persoonlijkheidstype en vind de juiste partner.

Auteur: Helen Fisher

Helen Fisher deelt mensen in in vier types. Dat zijn Onderhandelaars, Verkenners, Bouwers en Regelaars. Je raadt het al. Het ene type past beter bij het andere type. Of als je een bepaald type aan de haak hebt geslagen moet je zorgen dat je daar op een juiste manier mee omgaat. Hieronder zet ik alvast de Onderhandelaar uiteen.

Onderhandelaars houden van  gedachtensprongen en intellectueel vertier.
Een kwaliteit van een Onderhandelaar is intuïtie. De uitspraak: Ik voel het in mijn onderbuik is van een Onderhandelaar. Verkenners vertrouwen op hun impulsiviteit. Bouwers op hun normen en waarden en Regelaars op hun logische redenaties.

Opvallend kenmerk van Onderhandelaars is nieuwsgierigheid naar mensen. Zij willen  graag de diepste gevoelens en behoeften van hun vrienden weten.
Zij hechten veel waarde aan emotionele intimiteit in hun relaties.
Onderhandelaars willen een zekere vertrouwdheid scheppen met zo ongeveer iedereen die ze ontmoeten – of het nu enkel gaat om een snel, luchtig gesprekje in de supermarkt of met hun collega’s, vrienden of partners.
Onderhandelaars snakken naar verbondenheid. Ze zoeken naar consensus. Ze willen het eens zijn, zich aanpassen, leven binnen netwerken die steun bieden, vrij van competitie en onenigheid (p124). Ze zijn inschikkelijk sympathiek, behulpzaam, flexibel, attent, mild, vergevingsgezind en altruïstisch.