Zij heeft de beauty en de brains

sylvia-plath1 (1)Sylvia Plath noteert in haar dagboek: Als ik hem maar kan vinden.. de man die intelligent is, en toch fysiek aantrekkelijk en knap. Als ikzelf die combinatie kan bieden, waarom zou ik dat dan niet ook van een man verwachten?

Slim en aantrekkelijk. De ideale combinatie voor man en vrouw. Ook singer songwriter Nielson zingt over de fijne combinatie van beauty en brains. Ben niet zo’n held van mezelf, maar ik heb een superwoman bij me. En alle mannen staan versteld, wat doet ze met die jongen, ´k zie ze kijken. ´k weet ook niet wat het is, zo´n meisje, zo´n lijf en zo´n gezicht. Zo’n goede vriend omdat ze altijd bij me is, het is goed want ik herken geluk met m’n ogen dicht.

De meeste mannen willen heus niet alleen een sexy dame om mee over straat te gaan. De mannen die ik leuk vind tenminste, vallen op slim en aantrekkelijk. Waarbij aantrekkelijk natuurlijk volkomen subjectief is.

Gelukkig wel. Want als alle mannen op Sophia Loren, Maxima of Doutzen zouden vallen, zou het maar een saaie boel zijn. Stel je eens twintig Sophia’s voor in een kamer vol vrienden. Dan gaat Loren toch snel vervelen. Of zie ik dat verkeerd? Persoonlijk vind ik Doutzen mooi, maar dat zachte stemgeluid tempert mijn verlangen aanzienlijk. Ik val natuurlijk ook op donkere, diepe mannenstemmen.

Een jaar lang moest ik notuleren tijdens een vergadering waar besluiten werden genomen over subsidietoezeggingen. Daar zat een man met een prachtig timbre in zijn stem. Als hij toelichtte waarom het theatergezelschap Het hijgende hert geen subsidie meer kreeg, moest ik heel veel moeite doen om de juistheid van zijn woorden weer te geven. Ook de leidinggevende bij de uitgeverij van prentenboeken deed me wegzakken in een mist van behaaglijkheid en sensualiteit, als hij toelichtte waarom hij niet in ging op de diverse manuscripten die wij hadden voorgedragen. Voor mij is de ideale combinatie dus slim, aantrekkelijk, fijne stem en een flinke dosis humor.

p.s Ik heb enigszins plagiaat gepleegd. Maar zet daarmee wel een van de mooiste schrijfsters weer op de kaart! Niet alleen het bovenstaande citaat is van Sylvia Plath, maar ook een paar prachtige woorden in mijn blog. Het zit ‘m in de mist.

Laat een reactie achter